Laat JIJ Eigenwaarde en Zelfbewustzijn toe om een Gepassioneerd Leven te leiden?

Een nieuw jaar is begonnen en wellicht heb je besloten om een stuk verdieping in je leven aan te brengen. Waar ben je tevreden over en wat zou je willen aanpakken dit komende jaar?
Wat leeft er werkelijk in jouw binnenwereld, in jouw ziel? Waar word je helemaal blij van? Wat wil zich openbaren, zodat je jouw binnenwereld gereflecteerd ziet in jouw buitenwereld? Durf je ervoor te gaan? Durf je te ontvangen en te geloven dat ook JIJ een groot potentieel hebt dat tot bloei wil komen? Voelt dat nog onwennig? Realiseer je dan vooral dat aan de grootste positieve levensveranderingen een periode voorafgaat van chaos, verwarring en onrust.

Ken jij dat moment dat je intuïtief voelt dat je bepaalde stappen hebt te maken? Ik blijf dat altijd een bijzonder moment vinden. Waar komt zo’n boodschap opeens vandaan? Veel mensen wuiven dit soort boodschappen weg onder het mom van: ’Ik zit dat maar te verzinnen’. Inmiddels denk ik daar heel anders over.
Eén van de wonderen is dat ik tijdens de coaching informatie doorkrijg in mijn linkeroor. Het was in het begin zo verwarrend voor mij. Ik toetste het in het begin voortdurend, want zoals bij velen was ook bij mij het ego lekker aan het babbelen. ‘Het kon toch niet waar zijn dat ik de informatie zomaar door kreeg? Wat was dat voor zweverig gedoe?’, hoorde ik mijzelf zeggen. Inmiddels weet ik wel beter. We krijgen als mens, als we daarvoor open staan, regelmatig boodschappen door.

Stukje terug in de tijd

Zo’n twintig jaar geleden bezocht ik een lezing van Yolanda Eijgenstein. Zij was toen net zakenvrouw van het jaar geworden en ik had haar horen spreken tijdens een talkshow op televisie. Ik kocht haar boek Happy Worker in een periode dat ik in scheiding lag na achttien jaar huwelijk. Haar manier van schrijven hielp mij enorm om een stuk frisse energie aan te boren. Ze bracht mij door haar manier van schrijven in mijn kracht.
Ik genoot van de presentaties die zij in het land gaf, omdat ze zo anders waren dan ik tot nu toe had gezien en gehoord. Deze vrouw liet me kennis maken met authenticiteit en durfde dingen te doen buiten de kadertjes van wat ‘hoort’.
Ik weet nog dat ze een lezing hield, waar een paar honderd mensen waren en zij bovenop een tafel ging staan en begon te zingen. Zó bijzonder, zó open en zó puur.  Het was eerst verwarrend om deze vrouw bovenop een tafel te zien staan in een omgeving vol zakenlui in strakke pakken. Je voelde ook even de verwarring in de zaal. Dit kon toch niet waar zijn dat je op zo’n manier een presentatie opende?  Ik kan nu nog na al die jaren de sfeer voelen die er toen ontstond. Het was magisch en …muisstil. Wat het mij vooral leerde was dat we ‘anders’ mogen zijn dan de wereld wellicht van ons verwacht of van wat er ‘hoort’. Uniek-zijn is zo mooi en waardevol. Wat zou er gaan gebeuren als we ‘oude programmeringen’ werkelijk los gaan laten en ontdekken waar onze creatiekracht, vanuit het hart, ligt? Wat krijgen we dan te zien en wat gaat dit voor de wereld betekenen?

Verandering begint bij jezelf en als jij verandert,
verandert de wereld om je heen vanzelf met je mee.

Onlangs bezocht ik een avond van Tijn Touber in Schipluiden. Hij maakte een opmerking die me bijbleef. Hij zei iets wat ik op deze manier heb onthouden: ’Wat nou als de wereld, zoals wij die waarnemen, één grote leugen blijkt te zijn. Dat wat we zien, niet waar blijkt te zijn. Dat ons ego ons van alles wijs maakt en dat er achter dat leugen iets heel anders is wat ontdekt mag worden?’
Misschien vind je het een gekke gedachte en wuif je het weg als onzin. En het kan ook dat je eens een momentje stil wordt en kan voelen wat er wordt gezegd. Wat nou als dat de ‘waarheid’ blijkt te zijn?

Door je eigen overtuigingen los te laten,
is het eenvoudiger te zien wie je bent.

Veel mensen voelen dat de wereld aan het veranderen is. Het is een bijzonder proces en het treft iedereen. De maatschappij lijkt niet meer op wat het was. De economie kraakt. Alles lijkt aan vernieuwing toe. Maar niet alleen de buitenwereld heeft een upgrade nodig, ook onze binnenwereld vraagt om vernieuwing. Geluk vinden we al lang niet meer in het kopen van spullen, of het verwerven van een bepaalde status. We zijn verdwaald, ver van onze natuur en hebben het contact met onze authenticiteit verloren. Wordt het geen tijd om nu eindelijk wakker te worden en te gaan inzien dat we echt op een punt staan van grote veranderingen? Hier ligt een enorme kans voor ons als mens om het verschil te gaan maken om nog meer zelfbewustzijn te ontwikkelen, maar dan moeten we wel echt in contact komen met onszelf.
Ik merk ook aan mijn cliënten dat er steeds meer mensen zijn die voelen dat er veranderingen op komst zijn. Dat zorgt dikwijls voor veel angst en verwarring. Veel cliënten zijn intens bang, zonder precies te kunnen aangeven wat er nou werkelijk speelt. Er is voor veel sensitieve mensen een collectieve angst voelbaar. Vooral jonge volwassenen zijn de weg kwijt. Zij hebben begeleiding nodig en handvaten om het leven aan te kunnen in deze wereld die soms zo chaotisch en verwarrend is. Het is belangrijk om levenservaring met hen te delen en ze de veiligheid te bieden om zichzelf te ontdekken. Ik wil er graag voor hen zijn.

Ieder mens leert zijn leven lang!!! Het houdt nooit op.

Zelf voel ik dat ik klaar ben om een nog ‘diepere reis’ in mijzelf te gaan maken. Het is fijn om dat vorm te gaan geven en zelf te blijven groeien. Ik heb besloten om mij aan te sluiten bij een groep spirituele vrouwen die eenmalig in februari/maart naar Egypte gaan. Dit is niet zomaar een reis, weet ik diep van binnen. Ik voel dat ik als het ware ‘geroepen’ ben. Terwijl ik dit opschrijf voel ik mijn twijfel of ik dit nu moet opschrijven. ‘Wat zullen de mensen over mij denken als ze dit lezen?’, vertelt mijn ego.
En weet je, lieve mensen, ik ga er helemaal maling aan hebben. Het leven heeft mij zo geleerd dat als je je voortdurend gaat bezighouden met wat anderen willen of van je verwachten, dat er dan in ieder geval één ding duidelijk wordt en dat is dat je ongelukkig zult worden. Het is niet de bedoeling dat je jezelf voortdurend weggeeft of je constant aanpast als een kameleon. Zorg goed voor jezelf. Sta op eigen benen en neem de verantwoordelijkheid eerst voor je eigen geluk. Zoek dat niet bij de ander, want dan zul je teleurgesteld worden. Jij mag en moet contact houden met je eigen wensen en verlangens, die zijn namelijk uniek. Hoeveel mensen zijn dat contact niet kwijt? Durf het vuur, je passie, in jezelf de ruimte te geven om tot ontplooiing te komen en je bijdrage te leveren aan de wereld.

Veel vrouwen in mijn praktijk komen compleet uitgeblust bij mij en zijn op een diepe laag zo boos en verdrietig. Eerst richt die boosheid zich op de partner. Ze wijzen hem aan als ‘schuldige’. En als je dan verder doorvraagt zien ze in hoe ze zichzelf weg hebben gegeven en dus eigenlijk zo intens boos zijn op zichzelf. En dat komt hard aan, dat zie ik iedere keer weer. Als we daar met zachtheid en respect naar kunnen kijken, dan zal het verdriet vrijuit kunnen stromen en zal er daarna een andere weg gekozen kunnen worden. Tijd dus dat je opstaat en allereerst nu goed gaat zorgen voor jezelf. Wat wil jouw ziel?
Dus lieve lezer van dit blog, ik ga niet meer voorzichtig zijn met wat ik wel of niet deel. Ik weet dat ik een taak heb om te helen en om de wereld die we niet met het blote oog kunnen zien, kenbaar te maken. Ieder mag dat op een eigen manier ontdekken. Je zult nog vaak momenten tegenkomen van het ego die jou wijsmaakt dat die hele ongeziene wereld grote lariekoek is. En wil je dat geloven, mijn zege heb je. Ik weet dat er meer is tussen hemel en aarde en als je eerlijk bent, weet jij dat ook. Het is een kwestie van herinneren. En ja, je hebt gelijk…het is soms zo onwerkelijk en druist zo in met wat we ons hele leven hebben geleerd.

Het leven is als een spiegel,
als je ernaar lacht dan lacht het terug.

Ik voel aan alles dat Egypte mij veel gaat brengen. Het proces is al begonnen kan ik je zeggen. Deurtjes gaan open en inzichten stromen voortdurend naar mij toe. ‘Toeval’, zeggen sommigen. Ik weet dat het hier gaat om synchroniciteit. Dit is geen toeval, maar hier ervaar ik de eenheid. Ik laat het nu gebeuren en ga voelen en ervaren welke weg zich aan mij gaat openbaren. Ik zit in een heerlijke flow en de dingen ontstaan precies op de juiste momenten. Ik weet dat er precies gaat komen, wat mag komen. Dat is niet zweverig, dat heet: Vertrouwen.
En dat is precies wat ik jou als lezer ook toewens. Durf weer in verbinding te komen met je diepere ziel. Voel je passie en word je dat bewust. Vertrouw erop dat ook jij de antwoorden krijgt. Voel welk verlangen er gehoord en gezien wil worden. Durf het te voelen, zonder dat je hier een oordeel aankoppelt. Laat het er zijn. Durf je te verwonderen en je zult zien dat er ‘toevalligheden’ op je pad gaan komen, die je met je verstand niet kunt volgen. Durf jezelf eraan over te geven, sta het toe.
Durf te zeggen: ’Ik weet het niet’, maar let it go.

Kiezen is niet verliezen, maar trouw zijn aan jezelf

Ik heb besloten om mijn grootsheid en potentie die ik in mij voel, niet meer onder stoelen of banken te schuiven. Ik ken inmiddels mijn sabotage technieken en achterdeurtjes om aan die stap te ontkomen heel goed en ik ben er klaar mee.
Het is de bedoeling dat er dingen in de wereld gezet gaan worden en dat ga ik doen. En geloof me, soms voel ik ook een ‘poep in mijn broekgevoel’. Ja serieus. Ik vind bepaalde dingen ook echt niet eenvoudig om te gaan ondernemen. Echter, het is tijd dat we angst werkelijk kunnen aankijken en dat we vanuit verbinding met ons hart op een diepe laag gaan kiezen voor lichtheid, liefde en flow.
Vanuit die attitude wil ik 2023 vorm gaan geven. Een grote droom komt al uit voordat ik naar Egypte ga en dat is de vrouwen workshop: ’Moeiteloos jezelf zijn’. Op 8 januari gaat deze van start en is vol. Op de website vind je informatie over de workshop en data, zodat je kunt voelen of dit je aanspreekt. Durf jij je ook te verbinden vanuit het hart met datgene wat je ten diepste wenst? Kijk op : https://www.jomare.nl/workshops . Deze vrouwenenergie moet de wereld in. Op een ander moment zal ik ook workshops voor mannen organiseren, want ik heb de afgelopen jaren gezien en ervaren hoeveel mannen er ook worstelen met het in balans brengen van mannen- en vrouwenenergie. En lieve mannen, wat zijn jullie waardevol.

Dus lieve lezer, ik hoop dat je vanuit dit blog een stuk inspiratie hebt opgedaan om ook bij jezelf na te gaan wat je ten diepste wenst. Waar sta je in het proces? Durf je open te stellen voor de veranderingen die gaande zijn in de wereld. Ga ontdekken wat jouw specifieke zielstaak inhoud. Word zelfbewust en leef je waarden, dus laat je alsjeblieft niet meer afleiden. Doe het vooral op je eigen tempo en niveau. Ik doe dat op mijn manier en als die je aanspreekt, dan ontmoeten wij elkaar in 2023. Ik ontmoet je graag.

Heb je interesse in wat de vrouwenworkshops inhoudt, laat me dit dan weten. Je kunt een mail sturen naar joke@jomare.nl of het contactformulier https://www.jomare.nl/contact op de website invullen. Bellen kan natuurlijk ook 0180-313038.

Met elkaar brengen we dan veel moois en waardevols deze wereld in en nemen we werkelijk onze verantwoordelijkheid voor een liefdevolle wereld.
Ik wens je een geweldig nieuw jaar toe vol inspiratie en creatie. Ik verheug me je te ontmoeten, zodat we deze energie verder kunnen verspreiden.

Word zelf de verandering, die je zo
graag wilt zien in de wereld om je heen.