Gedachten scheppen onze werkelijkheid. Wat is WAAR voor jou? Je houding is van groot belang om veranderingsprocessen door te voeren. Reageer je proactief of reactief? Waar heb je invloed op en waar heb je te buigen voor hetgeen er is? Hoe bepalend is de taal op de resultaten en je energiepeil? Leer van de hindernissen en zet ze om in prachtige leerervaringen. Leer te luisteren naar je lichaam en geest en stel de juiste WAT-vragen. Energie gaat daarheen waar jij je aandacht op richt.
Meer lezenPersoonlijk blog waarin een traumatische ervaring wordt beschreven over gemis, uitsluiting, verdriet, boosheid en pijn. Wat de gevolgen zijn van uitsluiting en het niet willen voelen van de emoties. Hoe we de Kind-energie om kunnen zetten in Volwassen-energie. Hoe we leren buigen voor het lot. Hoe we vanuit acceptatie naar aanvaarding kunnen komen. Hoe we uit het ‘gemiste’ de ruimte kunnen creëren voor nieuwe kansen. Hoe we de strijd kunnen staken en na het sterven diepe rust en tevredenheid kunnen voelen. De lessen zijn geleerd en de pijn is genomen.
Meer lezenAls mensen veel heftige ervaringen hebben meegemaakt, kan het zijn dat ze niet meer in staat zijn om te voelen. Ze vermijden contact en kunnen onvoldoende verbinding maken met wat ze nodig hebben. De balans tussen geven en nemen is verstoord geraakt. Hoe kom je weer in contact met je behoeften? Wat vertelt de piramide van Maslow hierover? Hoe vinden we vanuit de ‘onderbroken uitreiking’ weer verbinding en kunnen we onszelf weer helen? Hoe komen we van overleven naar leven?
Meer lezenGoede voornemens bepalen die S.M.A.R.T. zijn. Deze letters staan voor Specifiek, Meetbaar, Aantrekkelijk, Realistisch en Tijdskader. Er is moed nodig om doelen te gaan realiseren. Veel mensen laten zich tegenhouden door angst. Ze zijn bang om te falen. Inzicht gaat vooraf aan succes. Persoonlijk leiderschap leer je door ervaringen op te doen en daarop te reflecteren. Wat ging er goed? Wat kan er anders? Dit is een groeiproces. Het brengt je naar zelfbewustzijn en geeft de ruimte om authentiek te zijn.
Meer lezenCommunicatie is een proces van zenden en ontvangen en de juiste afstemming is daarbij van groot belang. Onze communicatie wordt voor 93% bepaald door ‘onbewuste’ processen? Je houding, gebaren, gezichtsuitdrukking en je ademhaling bepalen voor 55% hoe de boodschap overkomt bij de ander. Daarnaast zijn toon, tempo, timbre en het volume bepalend voor 38%. Slechts 7% wordt bepaald door de woorden. Met behulp van het OVK-model (Ouder- Volwassen en Kind-positie), krijg je inzicht hoe je je communicatie kunt verbeteren.
Meer lezenDit blog laat je kennismaken met het verschil tussen mannen- en vrouwenenergie. De krachtige mannenenergie die meer naar buiten is gericht en wil manifesteren en de zachtere vrouwenenergie die meer gericht is naar binnen en uit is op verbinding en open communicatie? Ben je een typische vader-zoon/vader-dochter of een moeders-zoon /moeders-dochter? Hoe kunnen we onze emoties en gevoelens verwoorden en ons hart openhouden, zodat de liefde kan stromen? Geniet van samenwerking en verbondenheid en maak de wereld mooier en vrediger.
Meer lezenGroei is belangrijk voor een bedrijf. Welke rol vervult de werkgever en de werknemer daarin? Hoe zorg je voor een gezonde werkrelatie, waarin een ieder tot bloei kan komen? Hoe wordt er met werkdruk en stress omgegaan? Kunnen mensen grenzen stellen en zijn ze in staat om Nee te zeggen. Gezonde relaties en adequate samenwerking dragen bij aan het voorkomen van overmatig ziekteverzuim. Hoe zit het met de persoonlijke ontwikkeling? Wat doet een duurzame relatie en hoe streef je naar duurzame inzetbaarheid?
Meer lezenAls we ons verzetten tegen verandering, ervaren we emotionele en fysieke pijn. Als we verandering omarmen, zijn we ontvankelijk voor mogelijkheden en kunnen meer ontspannen en met de stroom meegaan. Durf je hulp te vragen? Weerstand is een ervaring van angst en twijfel. Ontvankelijkheid is een ervaring van liefde en vertrouwen. Een mens beschikt over een enorme veerkracht en vaak is pijn de drijfveer om werkelijk te veranderen. Lastige fases in je leven kunnen een oerkracht in je losmaken, waarna je nog meer op jezelf durft te vertrouwen. Verander je wonden in Wijsheid.
Meer lezenTrauma is een verwonding, ontstaan door één of meer schokkende ervaringen. Trauma is een disregulatie is van het autonome zenuwstelsel. De emoties hebben zich vastgezet in het lichaam als gekristalliseerde energieën. Vroeg of laat zorgen die voor pijn. De pijn is een signaal en kun je zien als teken van gezondheid. Het lichaam zoekt naar heling en wil deze energieën loslaten, zodat er weer vrijuit geleefd kan worden. Dit proces vraagt om vertraging en oprecht aandacht. Traumaverwerking vraagt om professionele begeleiding.
Meer lezenEr ligt nog vaak een taboe op als mannen huilen. Er is daardoor een hoop verborgen verdriet en verborgen leed. Mannen voelen zich dikwijls enorm eenzaam en alleen met dit verdriet. Verdriet wil naar buiten en doet dit dikwijls door een andere emotie, bijvoorbeeld boosheid. Dit wordt een secundaire emotie genoemd. Veel mannen saboteren zichzelf om maar niet te hoeven voelen. Vroeg of laat vraagt het lichaam om heling en zullen zij vanuit een zachte sturing verbinding mogen leren maken met hun verdriet.
Meer lezenAls het lichaam protesteert is dat een heel duidelijk teken dat er een grens is gekomen. Veel mensen zijn oververmoeid, maar blijven maar doorgaan. Durf je te kijken en te voelen wat er speelt? Wat ga je doen om de regie weer in eigen hand te nemen? Durf je het gemis te nemen en kun je achter je gedrag kijken? Leer te vertragen en liefdevoller naar jezelf te kijken, zodat er meer begrip komt. Bepaald gedrag komt voort uit de magische liefde.
Meer lezenSterk zijn! Grote meid zijn! Misschien heb jij deze woorden (imprints) ook gehoord vroeger en heb je geleerd om maar door te gaan. Door stil te staan en je ervaringen te delen in het NU, kun je leren om ze een andere lading te geven. Laat angst niet langer bepalend zijn voor je levensgeluk. Kijk op een liefdevolle wijze naar jezelf en naar anderen. Het ontwikkelen van empathie is goed voor jezelf en je medemens en leert je respect hebben voor een ieder.
Meer lezen